Tv-uitzending 04-11-2019

De Goudse hield onhaalbare eindkapitalen voor bij beleggingsverzekeringen door verkeerde informatie bij berekeningen. Het gevolg: klanten zitten nu met de handen in het haar. Ook: wat moeten we doen met al die ratten in Nederland? En: we testen verfkwasten.

Misleidende offertes door De Goudse

Tiel Utrecht Verzekeringen (een voorloper van De Goudse) gebruikte verkeerde informatie bij berekeningen voor beleggingsverzekeringen. De eindkapitalen die werden voorgespiegeld waren veel te hoog, en konden dan ook nooit gehaald worden. Dat ontdekte Radar, die samen met ConsumentenClaim onderzoek deed naar de beleggingsverzekeringen.

De kwestie kwam aan het licht door software die ConsumentenClaim in handen kreeg waarmee 20 jaar geleden verzekeringsagenten offertes maakten.

Klanten die zo'n financieel product afsloten zitten nu met een groot probleem, en kunnen bijvoorbeeld de hypotheek niet aflossen. Wat doet De Goudse?

Verfkwastentest

Hoe weet je nu wat een goeie kwast is? Waar moet je op letten? En geldt: hoe duurder, hoe beter? Radar test 6 kwasten voor het lakken van hout.

A.s.r. in de studio over korting op premie voor sporters

Klanten van a.s.r. die sporten en letten op hun leefstijl kunnen daarmee korting krijgen op hun zorgverzekeringspremie. A.s.r. komt naar de studio om uitleg te geven.

Fragmenten