Tv-uitzending 10-09-2018

Wimperserum is populair onder vrouwen. Maar weten zij ook dat dit middel heftige bijwerkingen kan hebben? En: wat houdt het in om hoofdelijk aansprakelijk te worden gesteld? Jij en je ex zijn allebei aansprakelijk voor de hele hypotheekschuld. Wat moet je allemaal regelen als je ex niet meewerkt?

In de uitzending van 10 september:

Wimperserum

Het is de droom van zo'n beetje elke vrouw; mooie, volle, lange wimpers. En het zou de 21ste eeuw niet zijn als daar geen middeltje voor bestaat: het wimperserum. Enorm populair onder vrouwen en zelfs pubers, en verkrijgbaar bij de drogist of online. Je smeert het op de rand van je ooglid en voor je het weet heb je prachtig lange wimpers. Wat niet bekend is, is dat het serum heftige en permanente bijwerkingen kan hebben, zoals verkleuring van de iris. Wat zit er eigenlijk in? En waarom staat er geen waarschuwing op de verpakking? Radar zoekt het uit.

Hoofdelijke aansprakelijkheid

Scheiden is nooit leuk. Want hoe ga je het regelen met de kinderen, wie gaat waar wonen en wat doe je met het koophuis? Het huis staat op beider namen en je bent elk voor 100% aansprakelijk voor de hele hypotheekschuld. Daarom moet je na een scheiding moet je het ontslag uit de zogenaamde hoofdelijke aansprakelijkheid goed regelen. Maar wat als je ex of de bank niet meewerkt? Dat kan voor grote problemen zorgen, bijvoorbeeld als je ex de woonlasten niet betaalt. Dan komt de bank bij jou aankloppen. Ook al heb je in je echtscheidingsconvenant het huis en alle woonlasten overgedragen aan je ex. En je kunt zelf ook geen nieuwe hypotheek afsluiten, want die oude staat nog op je naam. Wat is de rol van de bank hier in? 

Maandag 10 september 2018 in Radar, om 20:30 uur bij AVROTROS op NPO 1. 

Fragmenten