Tv-uitzending 23-03-2020

De Belastingdienst, lopende behandelingen, de voedselketen, de reisbranche. Hoe staat het ervoor? Wat gaat er gebeuren? En wat zijn de plannen? In Radar zoveel mogelijk antwoorden op praktische vragen. 

Supermarkten

Want hoe staat het ervoor in de supermarkten? De overheid blijft benadrukken dat we niet hoeven te hamsteren en toch doen we dit massaal. Hoe gaat het in de distributiecentra, kunnen ze de toestroom nog aan? Veel ouderen durven niet naar de supermarkt te gaan. Online boodschappen doen is natuurlijk een optie, alleen duurt het soms langer dan een week voordat de boodschappen er zijn. Het Centraal Bureau Levensmiddelen (CBL) zit maandag bij Antoinette aan tafel en probeert op zoveel mogelijk vragen antwoord te geven.

De Belastingdienst

Het was die tijd van het jaar. Het doen van de belastingaangifte. Maar alles loopt nu anders. ZZP'ers bijvoorbeeld zien hun inkomsten met de dag teruglopen, het doen van hun kwartaalaangiften wordt daardoor een probleem. Veel mensen schakelen de hulp in van een belastingadviseur, alleen kan die niet meer over de vloer komen. Wat als je zelf niet digitaal onderlegd bent, krijg je dan uitstel? En waar loopt de Belastingdienst zelf tegenaan in deze tijden? De Belastingdienst geeft tekst en uitleg in de studio.

Radar Checkt 

Elke dag worden nieuwe feiten en fabels de lucht ingegooid. Wat klopt nou wel en wat klopt niet? Fons is dagelijks te zien op onze site en probeert zoveel mogelijk feiten van fabels te scheiden. In de uitzending maandag een samenvatting daarvan. 

Vastzitten in het buitenland, geen boodschappen kunnen doen, eenzaam zijn. Fons probeert daar waar hij kan te helpen. Ook dat is maandag te zien in de uitzending.

Maandag 23 maart 2020, om 20:30 bij AVROTROS op NPO 1  

Fragmenten