Tv-uitzending 4 oktober 2021

Een warm huis en warm water zijn eerste levensbehoeften. Uit recent onderzoek van TNO blijkt dat dat voor maar liefst 550.000 mensen in Nederland geen vanzelfsprekendheid meer is. 

Dit wordt ook wel energiearmoede genoemd. Sommige huishoudens kunnen de stijgende energieprijzen niet meer ophoesten. Maar hoeveel ben je eigenlijk kwijt voor je energie en hoeveel draag je af aan belastingen? Staat dat nog in verhouding? Zeker als je kijkt naar wat de grote bedrijven aan energiebelasting betalen.

In de financiële problemen door fouten van het UWV

Door een fout van het UWV krijg je geen WIA-uitkering meer. Je belandt in de financiële problemen. Ondertussen schakel je een advocaat in en 9 maanden lang krijg je weer je WIA-uitkering. Het UWV stort in één keer een forse nabetaling, waardoor je vervolgens problemen krijgt met je toeslagen en de Belastingdienst. Of je krijgt te veel uitkering overgemaakt. Je trekt zelf vijf keer aan de bel bij het UWV, maar de uitkeringsorganisatie bevestigt dat het bedrag klopt. Vervolgens krijg je maanden later een brief: je moet in één klap het teveel gestorte nettobedrag bruto terug betalen. Het geld is inmiddels uitgegeven en je belandt in een brij aan betalingsregelingen met het UWV en de Belastingdienst. De SP opende begin dit jaar het Meldpunt UWV en kreeg 1200 van dit soort klachten over de uitkeringsinstantie. Wat gaat het UWV doen om de problemen op te lossen? Het UWV reageert maandag in de studio.

Autoverzekeraar Promovendum dekt geen whiplash en burn-out | Radar Checkt!

Bam! Een auto-ongeluk zit in een klein hoekje. Een van de meest voorkomende klachten na een auto-ongeluk is een whiplash. Je hebt dan dubbel pech als je een schade inzittendenverzekering bij Promovendum hebt afgesloten. De verzekeraar dekt namelijk geen klachten zonder aantoonbare lichamelijke afwijken, denk aan RSI, een whiplash of psychische klachten zoals angsten of een burn-out. Mag dit eigenlijk wel? Fons haalt verhaal bij letselschade advocaat Tim Bueters, volgens hem is dit het begin van het einde als verzekeraars de verzekeringen blijven uitkleden. Waar ben je dan nog voor beschermd?

Fragmenten