Uitzending van maandag 17 april 2023

Het is maandagavond weer tijd voor een nieuwe Radar. Met deze keer: steeds meer energiebedrijven bieden dynamische energiecontracten aan. Wat houdt dat in en hoe voordelig is het? Verder in de uitzending: The Dutch Media group, voorheen Z-Works. Het bedrijf, waar we vorig jaar ook aandacht aan besteedden, blijft ondernemers benaderen met mooie praatjes. Hoe kan het dat er nog steeds klachten binnen komen?

De opkomst van dynamische energiecontracten

Steeds meer energiebedrijven bieden dynamische energiecontracten aan. Hierbij betaal je per uur een verschillende prijs voor je stroom en een dagprijs voor gas. Als consument profiteer je van lage prijzen wanneer het hard waait of de zon flink schijnt, maar bij weinig zon of wind betaal je juist meer.

Hoe voordelig is een dynamisch energiecontract, wat zijn de nadelen en hoe moet je ze onderling vergelijken? Radar zoekt het uit.

Nieuwe naam, zelfde werkwijze: mediabedrijf benadert ondernemers met mooie praatjes 

Een jaar geleden besteedde Radar aandacht aan de werkwijze van Z-Works. Opvallend genoeg ontvangen we nu nog steeds talloze klachten over het mediabedrijf, dat inmiddels opereert onder een nieuwe naam: The Dutch Media Group. Je wordt als ondernemer gevraagd om mee te werken aan een tv-programma omdat je deskundigheid en expertise perfect aansluiten bij de uitzending.

Primetime uitgezonden op RTL. Na drie kwartier telefonische vleierij, blijkt het niet meer dan een ordinaire, veel te dure advertentieverkoop. Er wordt geschermd met indrukwekkende kijkcijfers en zelfs eenmanszaken worden door het productiehuis benaderd, hoewel dit in strijd is met de telecommunicatiewet. Een jaar geleden zou RTL in gesprek gaan met het bedrijf. Hoe kan het dat er nog steeds klachten binnenkomen?

Fragmenten