42 procent weet abonnementsuitgaven niet

besparen_abonnementen_rekening_628.jpg

Polluitslag

'Ik weet precies hoeveel ik maandelijks uitgeef aan abonnementen', stelt 58 procent, en daarmee het grootste gedeelte van de panelleden. Dat betekent dat 42 procent, ook een aanzienlijke groep, het niet precies weet.

Lees ook: Snijden in je abonnementen: 6 tips

Van abonnementen verzamel je er gemakkelijk een hele hoop. Niet alleen je mobiel, internet en tv, maar ook de sportschool, de krant, Netflix, Spotify, de maaltijdbox of de loterij – om er maar een paar te noemen. Omdat het geld doorgaans via een regelmatige termijn automatisch wordt afgeschreven, verlies je gemakkelijk het overzicht.

Schatting

Een meerderheid van de bijna 750 pollrespondenten geeft aan dat dat bij hun niet het geval is: 58 procent geeft aan het precies te weten. De overige 42 procent weet het niet precies. Daarvan kan het grootste gedeelte (82%) wel een schatting maken. De overige 18 procent heeft geen idee hoeveel ze maandelijks uitgeven aan abonnementen.

Snijden in een vaste kostenpost

Abonnementen zijn een vaste kostenpost waar je vrij gemakkelijk in kunt snijden. Radar zet tips hiervoor op een rij. Lees de 6 tips voor snijden in je abonnementen.

Nieuwe poll

Wil jij ook je mening geven? Doe dat hieronder, of doe mee aan de nieuwe poll! Leden van het Radar Testpanel kunnen daartoe hier inloggen. Ben je nog geen lid? Je kunt je gratis aanmelden via deze intake-enquête. Je kunt dan ook meedoen aan de meer uitgebreide vragenlijsten van Radar.