Airbnb deelt gegevens overtreders niet

airbnb_780_1507.jpg

Verhuurdienst Airbnb ziet het niet zitten om Amsterdam te vertellen welke verhuurders de regels overtreden.

'We willen Amsterdam anonieme informatie geven die ze nodig hebben om geïnformeerde beslissingen te nemen, waarbij we de privacy van verhuurders en gasten beschermen', schrijft Airbnb op zijn blog.

Regels worden overtreden

Amsterdammers mogen hun onderkomen hooguit zestig dagen per jaar verhuren via diensten als Airbnb. Ze mogen maximaal vier gasten tegelijk ontvangen. Maar niet iedereen houdt zich daaraan. Amsterdam en Airbnb praten de komende weken over de aanpak daarvan. 'Commerciële verhuurders hebben geen plek op Airbnb', schrijft het bedrijf.

Volgens Airbnb heeft Amsterdam vorig jaar 380 miljoen euro verdiend aan de huurders.

Nieuwe samenwerkingsovereenkomst

De gemeente Amsterdam liet vrijdag weten dat het standpunt van Airbnb geen verrassing is. 'Momenteel zijn we intensief in gesprek met Airbnb over een nieuwe samenwerkingsovereenkomst', reageerde wethouder Laurens Ivens van Wonen.

'Dat Airbnb ons verder helpt met onze strijd tegen illegale hotels is een erg belangrijk prioriteit voor het Amsterdamse college en dus van de nieuwe overeenkomst. Hoe de verhuurdienst dat gaat doen, is onderwerp van gesprek en dat voeren we met elkaar en niet via de media', aldus de wethouder via zijn woordvoerster.

Bron: ANP