Albert Heijn breidt online bezorgdienst uit

albertheijn800.jpg

Albert Heijn begint binnenkort een nieuw initiatief in de strijd om de online supermarktklant. Een woordvoerster van AH bevestigde vrijdag berichtgeving hierover in De Telegraaf.

De super komt met een wekelijkse boodschappenbox met daarin ingrediënten voor drie maaltijden. Die box is online te bestellen en wordt gratis bezorgd samen met eventueel andere boodschappen.

Albert Heijn lijkt daarmee de strijd aan te binden met concurrenten die ook gratis boodschappen bezorgen zoals de onlinesupermarkt Picnic. Deze nieuwe speler kondigde vorige week aan in de loop van september van start te gaan in Amersfoort.

Update 09:31 uur: 'Wat eten we vandaag?'

AH zegt vooral het gemak van de klant te willen dienen met de nieuwe bezorgservice. De maaltijdbox is samengesteld door het eigen kookmagazine Allerhande met steeds wisselende recepten. 'Wij willen een extra hulpmiddel bieden voor de dagelijkse vraag 'Wat eten we vandaag',' aldus een woordvoerster.

Volgens de supermarkt raadplegen iedere dag gemiddeld zo'n 100.000 bezoekers een recept in de online receptendatabase. In 1994 werd de allereerste online boodschappenbestelling geplaatst bij Albert Heijn. De supermarkt bezorgt de boodschappen inmiddels in nagenoeg heel Nederland bij klanten thuis.

Bron: ANP