Apple lanceert combinatie-abonnement voor muziek, televisie en gaming

apple-one-30112020.jpg

Techbedrijf Apple maakt het vanaf vandaag mogelijk om vier van zijn diensten te bundelen in één abonnement. Met Apple One krijg je voor 14,95 euro toegang tot Apple Music, Apple TV+, Apple Arcade en 50 GB opslagruimte in iCloud.

Apple Music is een muziekstreamingdienst, met Apple TV+ kun films en series kijken en Apple Arcade is een abonnement op games uit de App Store. De iCloud-opslag gebruik je om de games te downloaden, maar ook om offline van de films, series en muziek te kunnen genieten. 

Je kunt de diensten gebruiken op je iPhone, iPad, Mac en Apple TV.

Hoeveel bespaar je?

Als je het individuele abonnement neemt van 14,95 euro bespaar je 6 euro ten opzichte van als je alle abonnementen los zou aanschaffen. Je kunt ook een familieabonnement van 19,95 euro nemen. Hierbij krijg je 200 GB iCloud-opslag en bespaar je in totaal 8 euro. Het gezinsabonnement kun je delen met maximaal vijf anderen (dus in totaal kun je er met zes mensen gebruik van maken). 

Apple One is uiteraard wel alleen voordelig als je ook echt alle diensten wilt gebruiken. Als dit niet het geval is, kun je beter een los abonnement aanschaffen. En weet ook: Apple Arcade en Apple TV+ kun je sowieso met anderen delen, dus daar hoef je niet het gezinsabonnement voor aan te schaffen. 

Je kunt Apple One één maand gratis uitproberen (als je nog niet eerder een abonnement had op de diensten). Meer informatie lees je op de site van Apple

(Proef)abonnement starten

Om je abonnement op Apple One in te laten gaan, moet je de volgende stappen volgen. 

  1. Ga naar 'Instellingen' op je Apple-apparaat.
  2. Klik op bovenaan op je naam om naar je Apple ID te gaan.
  3. Klik op 'Abonnementen'.
  4. Klik op 'Apple One ontvangen'

Zo kun je het abonnement starten, wat je ook via dezelfde weg op elk moment kunt stoppen.