background branding

Bevolking voor verbod appen op de fiets

fiets_smartphone_220117_780.jpg

Een meerderheid van de Nederlanders is voorstander van een verbod op appen op de fiets. Met deze conclusie bevestigt het ministerie van Infrastructuur en Milieu uitslagen van het Radar Testpanel, die dit zowel in 2014 als afgelopen jaar heeft onderzocht.

Uit het onderzoek dat in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Milieu is uitgevoerd, blijkt dat drie kwart voor een verbod is. Het betreft een representatief onderzoek onder 554 mensen van achttien jaar en ouder. Bij een ondervraging onder 52.000 respondenten van het Radar Testpanel in 2014 kwam hetzelfde cijfer naar boven. Afgelopen jaar was dit cijfer zelfs toegenomen met 10 procent.

Leeftijdafhankelijk

Net als bij het onderzoek van Radar geldt bij het onderzoek van Infrastructuur en Milieu: hoe hoger de leeftijd, hoe hoger het percentage dat vindt dat bovengenoemde zaken strafbaar moeten worden.

Minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) werkt aan een verbod op appen op de fiets. In de Tweede Kamer is hiervoor steun. Wel zijn er vragen over de handhaving van een dergelijk verbod.

Bron: Radar / ANP