Consumententip: Problemen na update WhatsApp

De update van de berichtenapplicatie WhatsApp voor iPhones naar versie 2.11.9 levert voor veel mensen problemen op: consumenten kunnen de app dus beter niet bijwerken. Radar geeft tips als je dit al wel hebt gedaan.

WhatsApp-gebruikers kunnen in deze nieuwe versie niet langer pushberichten uitschakelen. Zet je deze meldingen niet aan, dan krijg je iedere keer bij het opstarten een groen scherm (zie voorbeeld in afbeelding links) te zien.

Wil je niet dat WhatsApp je pushberichten kan sturen? Dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om de oude versie van de applicatie te houden en geen update te installeren.

Heb je een iPhone en WhatsApp versie 2.11.9 al op je telefoon? Volg dan onderstaande stappen om te voorkomen dat je iedere keer bij het aanklikken van WhatsApp dit beeld ziet.

Schakel via je telefooninstellingen en het berichtencentrum in WhatsApp deze notificaties aan: je kunt kiezen tussen 'stroken' of 'meldingen'.

Na het bijwerken kan de applicatie bovendien een andere tekstgrootte weergeven van de verstuurde berichten. Dit pas je aan door naar de Instellingen van je telefoon te gaan en via 'Algemeen' op 'Tekstgrootte' te klikken. Let wel op: ook teksten in andere applicaties kunnen deze tekstgrootte aannemen.

Bron: iCulture