background branding

Donateurs van Stichting Loterijverlies willen ander bestuur

loterijverlies.jpg

Tientallen aangeslotenen van Stichting Loterijverlies hebben advocaat Hendrik Jan Bos in de arm genomen om bij de rechter een nieuw stichtingsbestuur af te dwingen. Reden om de rechter te vragen een nieuwe bestuurder aan te wijzen, is de onvrede over Ferdy Roet die indirect (via een bv die is gevestigd op the Island of Man) het reilen en zeilen van Loterijverlies bepaalt.

De Stichting is in een kwaad daglicht komen te staan, na berichten over dubieus beheer van het geld van de Stichting. Loterijverlies heeft naar schatting 8 miljoen euro opgehaald om te procederen tegen de Staatsloterij die kopers van staatsloten heeft misleid.

Onbekend persoon betaalt de rekening

‘Een dertigtal van de mensen die aan die 8 miljoen hebben bijgedragen, heeft zich verenigd en roept ook andere aangeslotenen op zich te melden,’ zo laat hun advocaat weten. De procesadvocaat, die al vele zaken heeft gevoerd tegen banken en verzekeraars, meldt verder dat hij in gesprek is met een goede kandidaat die de Engelse bv van Ferdy Roet kan vervangen als bestuurder van Loterijverlies. Verder laat hij weten dat de aangeslotenen van Loterijverlies voor deze rechtszaak geen inleg hoeven te betalen. ‘Er is een persoon die het belangrijk vindt om deze zaak te voeren. Hij wil de rekening betalen.’ Wie die persoon is, wil de advocaat niet zeggen.

In 2007 toonde Radar aan dat ook niet-verkochte loten aan de trekking meededen: achter veel van de winnende nummers, gaat dus helemaal geen winnaar schuil. Dit heeft de Staatsloterij na de uitzending aangepast. Stichting Loterijverlies is in 2008 opgericht.