background branding

Duits tolplan wordt uitgesteld

tol_auto_snelweg800.jpg

De Duitse tolheffing voor personenauto's loopt vertraging op. Dat zegt de Duitse verkeersminister Alexander Dobrindt in een donderdag gepubliceerd interview met het blad Bild. Volgens tegenstanders is de wet die de tolheffing mogelijk maakt in strijd met Europees recht omdat het buitenlanders discrimineert.

De Europese Commissie maakt donderdag bekend of er juridische stappen volgen tegen de Duitse tolheffing voor personenauto's. Vanwege het dreigende juridische conflict loopt de invoering van de tolheffing volgens de minister vertraging op. De onzekerheid zou het onmogelijk maken een openbare aanbesteding uit te schrijven voor de uitbating van het systeem.

Geen inbreuk op EU-regelgeving

Dobrindt is niet van plan af te zien van het plan, dat volgens hem geen inbreuk maakt op EU-regelgeving. Hij houdt vol dat niemand wordt gediscrimineerd door de tolheffing.

Update 13:16 uur: Brussel

Duitsland krijgt van Brussel twee maanden de tijd om opheldering te geven over het tolplan. Raakt Brussel niet overtuigd, dan dreigt uiteindelijk de gang naar de rechter.

Bron: ANP