FOX Sports vanaf zaterdag op zwart bij KPN

tv_storing_780.jpg

FOX Sports zou vanaf zaterdag 18.00 uur niet meer beschikbaar zijn voor televisie-abonnees van KPN. De sportzender verbiedt het telecombedrijf vanaf die tijd de programma's nog door te geven, liet FOX vrijdagavond weten na afloop van een gesprek met KPN. Inmiddels is besloten dat de zender te zien blijft zolang de gesprekken tussen de twee bedrijven nog lopen (lees ook de update hieronder).

FOX Sports en KPN liggen al een tijd in de clinch over de voorwaarden voor het doorgeven van de sportkanalen. FOX Sports wil dat de telecomaanbieders een van de sportzenders in het basispakket opnemen en wil een vergoeding die is gebaseerd op het totale aantal televisieabonnees van KPN, in plaats van het aantal klanten dat nu betaalt voor de sportkanalen. Dat leidt tot hogere kosten voor iedereen en daar is KPN tegen.

KPN verloor vorige week een kort geding tegen FOX over de voorwaarden van een nieuw contract. KPN geeft aan nog steeds in gesprek te zijn met FOX Sports. 'Al onze inspanningen zijn erop gericht klanten niet de dupe te laten worden van deze contractonderhandelingen', meldt KPN zaterdag via Twitter. De telecomaanbieder spreekt tegen dat de gesprekken zijn stukgelopen.

Volgens directeur Frank Rutten van FOX Sports is zijn bedrijf nog steeds in afwachting van een reactie van KPN op het nieuwe voorstel dat FOX vrijdagavond naar KPN heeft verstuurd.

Update 19:23 uur: Wél FOX zolang gesprekken lopen

De circa 200.000 KPN-klanten die geabonneerd zijn op de sportkanalen van Fox Sports kunnen lopende de onderhandelingen tussen de twee partijen daar voorlopig naar blijven kijken. Dat bevestigde een woordvoerder van KPN zaterdagavond.

Beide partijen zijn nog steeds in gesprek over doorgifte van het sportaanbod voor een nieuwe contractperiode. ,,Zo lang de gesprekken duren, blijven de zenders te zien'', aldus de KPN-woordvoerder.

Veel KPN-abonnees spraken via de sociale media hun verbazing uit over de doorgifte van de wedstrijd ADO Den Haag-Go Ahead Eagles, aangezien rond 18.00 uur een deadline verstreek.

Bron: ANP