Voetbalfans gaan minder betalen bij KPN

foxsports_780_1908.jpg

Voetbalfans gaan drastisch minder betalen voor wedstrijden uit de Nederlandse competitie. Dat maakt telecomaanbieder KPN vrijdag bekend, bericht De Telegraaf.

Liefhebbers van de Eredivisie zijn daarmee volgens de krant de opvallende winnaar van de strijd tussen KPN en FOX Sports. De prijs voor FOX Sports Eredivisie, dat uit drie zenders bestaat, gaat vanaf maandag omlaag van 17,50 naar 7,50 per maand. Consumenten gaan 15 euro betalen als ze ook internationale wedstrijden willen zien. Een woordvoerder van KPN bevestigt dat de prijzen voor de niet-voetballiefhebbers ongewijzigd blijven.

Onderhandelingen FOX

Afgelopen maanden voerden de bedrijven keiharde onderhandelingen over de doorgifte van FOX Sports. Eigenaar FOX eiste een bedrag per abonnee, zelfs als die geen voetbal kijkt. KPN weigerde dat, maar bereikte begin augustus toch een akkoord met de andere partij.

De telecomaanbieder investeert de komende drie jaar een onbekend bedrag om zich te verzekeren van de voetbalzenders.

ACM doet onderzoek

Volgens De Telegraaf moeten de nieuwe voorwaarden van FOX nog wel onderzocht worden door de Autoriteit Consument en Markt (ACM). Die sprak zijn zorgen uit over de mogelijke prijsverhogingen voor alle consumenten.

Bron: ANP MediaWatch / De Telegraaf / Radar