Televisiekijker mogelijk duurder uit door FOX

sport_voetbal_tv_780.jpg

De machtsstrijd die woedt tussen mediabedrijf FOX en de telecombieders kan consumenten duur komen te staan, zo meldt De Telegraaf dinsdag.

Het Amerikaanse FOX vraagt de telecombedrijven om de zender Fox Sports 1 toe te voegen aan het basispakket. Dit leidt tot prijsverhogingen van de abonnementen.

Kosten doorberekend aan alle abonnees

Wanneer de zender aan het basispakket wordt toegevoegd, moeten de telecombedrijven daarvoor 2 euro extra afdragen per huishouden. Dit zijn kosten die worden doorberekend aan alle abonnee. Terwijl op dit moment nog niet 1 op de 10 Nederlanders naar Fox Sports kijkt. Verschillende telecomaanbieders weigeren daarom het basispakket met de zender uit te breiden.

Vodafone op de knieën

FOX kampt met verliezen, die via opname van het basispakket in één keer goedgemaakt kunnen worden, aldus De Telegraaf. Vodafone is met FOX akkoord gegaan, maar andere aanbieders (KNP, Tele2, Caiway en Delta) zijn naar de Autoriteit Consument & Markt gestapt met het oog op de contracten die aflopen.

KPN spant rechtszaak aan

KPN heeft inmiddels ook een rechtszaak aangespannen. De inzet is alle 6 Fox Sports-zenders als betaald pakket blijven aanbieden. De eis van FOX is dus dat één van deze zenders 'gratis' wordt.

Update 14:18 uur: Ook Ziggo tegen eis

Hoewel het contract van Ziggo met FOX pas over enkele jaren afloopt, heeft het bedrijf alvast aangegeven het ook niet eens te zijn met de dwang die FOX uitoefent. De klant hoeft de verliezen van FOX niet op te vangen, meent Ziggo, die het ook eens is met de stap naar de rechter van KPN.

Bron: ANP MediaWatch / De Telegraaf