background branding

Tele2 stopt met doorgeven Fox Sports

tele2fox_1708_780.jpg

Tele2 stopt per 13 september met het doorgeven van Fox Sports aan zijn klanten. Aanleiding is dat Fox wil dat Tele2 gaat betalen voor al zijn klanten, terwijl het nu alleen betaalt voor de klanten met een abonnement op de sportkanalen van Fox. De algehele abonnementsprijs zou daardoor voor alle klanten omhooggaan, mogelijk tot wel 20 procent.

Tele2 voelt daar niets voor. 'We laten onze klanten niet betalen voor iets wat ze misschien helemaal niet willen', aldus een woordvoerder woensdag. De telecomprovider zegt daarom de samenwerking met Fox Sports op. De gedupeerde abonnees hebben tot 13 september de tijd om een alternatief te zoeken.

Bewuste keuze

'We zouden er natuurlijk voor kunnen kiezen om de extra kosten niet door te berekenen aan onze klanten, maar dan wordt ons product verliesgevend en heeft het voor ons geen zin', zegt de woordvoerder.

Eerder conflict KPN

KPN vocht onlangs met Fox Sports precies hetzelfde conflict uit. Daar rolde uiteindelijk een akkoord uit de bus. Afgesproken werd dat het telecombedrijf het huidige model van distributie handhaaft en meer flexibiliteit krijgt om voetbal voor een bredere groep liefhebbers tegen een lagere prijs toegankelijk te maken, zonder opname in het basispakket. Bij KPN hebben 200.000 klanten een abonnement op Fox Sports.

Bron: ANP