background branding

Akkoord tussen FOX Sports en KPN

voetbalkijken_780.jpg

FOX Sports en KPN hebben overeenstemming bereikt over de doorgifte van de FOX-sportzenders met onder meer live-wedstrijden van de eredivisie. Dat lieten beide bedrijven zaterdagavond weten. Er is lang onderhandeld over de overeenkomst.

Uitgangspunt is dat klanten van KPN onder betere voorwaarden naar de eredivisiewedstrijden van FOX Sports kunnen kijken, staat in een verklaring van KPN.

Niet in het basispakket

Het telecombedrijf handhaaft het huidige model van distributie en heeft meer flexibiliteit gekregen om voetbal voor een bredere groep liefhebbers tegen een lagere prijs toegankelijk te maken, zonder opname in het basispakket. Details zijn nog niet bekendgemaakt.

FOX Sports en KPN onderhandelden geruime tijd over de voorwaarden voor verlenging van het contract. Dat verliep op 1 augustus. FOX Sports had vrijdagavond KPN nog een nieuw voorstel gestuurd met als deadline zaterdagavond 18.00 uur. Als er dan geen overeenkomst was, zouden KPN-klanten geen eredivisiewedstrijden, ander voetbal en andere sporten meer kunnen zien.

Toch op de buis

De kwestie draaide onder meer om de vergoeding voor doorgifte die FOX Sports vraagt aan KPN, die hoger lag dan de telecomaanbieder wil betalen. FOX Sports was zaterdagavond gewoon via KPN te zien met onder meer vier wedstrijden uit de eredivisie.

Bron: ANP