background branding

Garantie bij een ondeugdelijk product

Apparaten gaan steeds minder lang mee. Het wordt makkelijker en goedkoper gemaakt om een nieuw toestel aan te schaffen dan om het huidige product te (laten) repareren.

Hoe zit het met de garantie van zulke apparaten? In de uitzending van 2 februari 2015 besteedt Radar aandacht aan dit onderwerp. Hieronder 3 vragen (en antwoorden) over garantie bij een ondeugdelijk product.Hoelang moet een product meegaan?

Dat hangt af van het soort product. Een lijst van de gebruiksduurverwachting van verschillende apparaten.Wat zijn mijn rechten bij een ondeugdelijk product?

Bij een ondeugdelijk product heb je recht op een gratis reparatie of vervanging: je kunt overigens niet altijd kiezen tussen een nieuw exemplaar of reparatie; de verkoper kan zeggen dat hij het product alleen wil repareren.

Als het product binnen zes maanden na aankoop kapot gaat dan moet de verkoper aantonen dat dit jouw schuld was. Na die zes maanden ligt die bewijslast bij jou.Wat is een 'ondeugdelijk product'?

Als een product niet aan de verwachtingen voldoet, is het ondeugdelijk. Let wel: niet alle problemen maken een product ondeugdelijk. Je moet de kosten voor een reparatie zelf betalen als het apparaat kapot is gegaan door slijtage of door onjuist gebruik (bijvoorbeeld door slecht onderhoud).

Bekijk ook het informatieve filmpje van ConsuWijzer.

Bron: ConsuWijzer