background branding

Letselschade

Een ongeluk zit in een klein hoekje en heeft soms verstrekkende gevolgen. Ben je bijvoorbeeld buiten je schuld betrokken bij een ernstig ongeluk, dan krijg je te maken met allerlei instanties die zich buigen over jouw situatie, van artsen en medisch specialisten tot arbeidsdeskundigen, advocaten en verzekeraars.

De kans is dan groot dat je verzeild raakt in een ellenlange procedure met grote financiële en emotionele gevolgen. Om dit te voorkomen is drie jaar geleden de Gedragscode Behandeling Letselschade opgesteld. De code wordt gehandhaafd en gewaarborgd door de Letselschaderaad. Onder andere Stichting de Ombudsman, Slachtofferhulp Nederland en nagenoeg alle aansprakelijkheidsverzekeraars hebben de code ondertekend.

Een mooi initiatief, maar in de praktijk valt de werking ervan nogal tegen. Vooral verzekeraars houden zich niet in alle gevallen aan de code. Jaap Smit, directeur van Slachtofferhulp Nederland, erkent dat de code nog niet voldoende werkt. Letselschade-expert Arno Akkermans van de Vrije Universiteit pleit daarnaast voor wettelijke maatregelen.

Forumreacties

501
  • Door Radar

Drie jaar geleden spraken verzekeraars af in een convenant, dat slachtoffers van letselschade eerder betaald zouden moeten worden. Inmiddels komen bij Radar de eerste signalen binnen dat het convenant niet wordt nageleefd. Zo zijn slachtoffers van letselschade opnieuw de dupe van eindeloos gesteggel tussen de verschillende partijen. Maandag in Radar de verhalen van deze mensen. Naar de uitzending

  • Door Willem E.

Mijn vrouw liep 5 jaar geleden door gedwongen werkhervatting -ondanks ziekmelding dankzij ernstige (onder)rugklachten- een hernia op. Wij stelden haar voormalig werkgever daarvoor aansprakelijk. Inmiddels loopt die zaak ruim 4 jaar, en staat de deur van de verzekeraar van de tegenpartij (Delta Lloyd) nu eindelijk op een kier, al moeten we nog afwachten of hier een redelijke vergoeding uit voortvloeit. Gelet op de advocaatkosten alsmede medische e/a/ onderzoeken en rapportages moeten de kosten daarvan ergens tussen de vijftig mille en een ton liggen. Delta Lloyd hield zich vooral met juridische steekspelen bezig, omdat de causaliteit nu eenmaal moeilijk was aan te tonen, ook al liet de zorgplicht van werkgever hevig te wensen over. We moeten de hoogte van enige vergoeding nog afwachten, maar als Deltay Lloyd voet bij stuk had gehouden waren we tot een rechtsgang overgegaan, wat ook het geval zal zijn als ze voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten. Van dat convenant is me dus niets bekend, wij hebben er in ieder geval niets van gemerkt.

  • Door annetk

hallo allemaal Hierbij heb ik een letselschade opgelopen,een wiplash. Ik stond stil en een man voor mij reed achteruit en knalde op mijn voorbumper(niet te zachtjes)was een oude man en had hem in zijn achteruit gezet. Dat is gebeurd in 1995,daar ben ik met Buro Palls 12 jaar mee bezig geweest. Pas toen er een nieuw persoon kwam werken kreeg ik een bericht dat ik €7000.= kon krijgen en dat ze er niet meer uit konden krijgen,dat ik het beter kon accepteren. En daar ging nog de helft vanaf voor de kosten van de onderzoeken en buro Palls. Dus ik heb het geaccepteerd en getekent dat het is afgedaan Dus ik zal er wel niets meer aan kunnen doen,maar wilde het toch even kwijt. Er was ook daarna een rug en nu een forse nekslijtage geconstateerd. Helaas kan ik nu niks meer doen. Ik heb dat 2jaar geleden ontvangen en getekend. Met vreindelijke groetjes van annet kinnegen