background branding

Ongewenst telefoontje van 088-0550150?

12112020 ongewenst telefoontje1.jpg

Ook een gemiste oproep van dit telefoonnummer: 088-0550150? Steeds meer mensen worden door dit nummer gebeld, zo blijkt uit de zoekresultaten van het Radarforum. Als je een nummer niet kent, heb je soms de neiging om terug te bellen. Ook hier geldt echter dat je dit beter niet kunt doen.

Radarforum

Uit de zoekresultaten blijkt namelijk dat duizenden mensen dit nummer online hebben opgezocht de afgelopen dagen en op het Radarforum terecht zijn gekomen. Het forum biedt dus een simpele manier om je verhaal te delen, informatie op te zoeken en/of andere mensen te waarschuwen, zo ook als het gaat om de ongewenste telefoontjes van het 088-nummer.

Besparen kan

'Ik werd vanmiddag eerst privé gebeld en enige tijd later door 088 055 0150. Na enig onderzoek vond ik op internet dat dit 'Besparen Kan' (www.besparenkan.nl) is geweest. Ik ben geen klant van hen en heb ook zeker niets aangevraagd. Ben ook niet geïnteresseerd. 'Bel-me-niet' functioneert in ieder geval weer eens niet. Maar waarschijnlijk interesseert 'Besparen Kan' zich hier ook niet in, die belt gewoon lukraak in de rondte', zo schrijft een forumgebruiker. Op de genoemde site staat inderdaad dit telefoonnummer vermeld.

Op de website van het bedrijf staat dat ze 'meer duidelijkheid willen scheppen voor de consument in de vaak onoverzichtelijke markt van energie, internet, televisie, telefonie en verzekeringen'.

Ook gebeld door ander telefoonnummer

Dezelfde forumgebruiker meldt dat hij ook belletjes kreeg van een ander nummer. 'Ben vandaag al meerdere keren opnieuw gebeld. De laatste poging was met het nummer 030 202 5053. Heel vervelend!'

Bij een telefoonnummer dat hier erg op lijkt: 030 202 5052 staat online vermeld dat je beter niet terug kunt bellen en dat je in een geautomatiseerd systeem terechtkomt.

Telemarketing

Online is verder te lezen dan ook andere mensen de telefoontjes als zeer vervelend ervaren en dat het om telemarketing gaat. In een anonieme post staat dat het bedrijf een nieuw energiecontract aanbood.

Gemiste oproep van Marokkaans telefoonnummer

Radar waarschuwde eerder voor gemiste oproepen van een onbekend telefoonnummer uit Marokko (+212). De nummers +212618611391 en +212650913088 worden waarschijnlijk gebruikt voor oplichting. 'De kans is groot dat deze oproep afkomstig is van oplichters. Ze hopen dat je terugbelt en als je dit doet, kan je telefoonrekening enorm hoog oplopen. Je wordt namelijk verbonden met een duur servicenummer. Bel dus vooral niet terug!', luidde de waarschuwing.

Blokkeer de telefoonnummers

Als je ongewenste telefoontjes ontvangt van deze of andere telefoonnummers, is het dus van belang dat je niet opneemt. Je kunt de desbetreffende nummers ook blokkeren, zodat je in ieder geval niet wordt gebeld door deze organisaties en oplichters. Je kunt hier lezen hoe je dit kunt doen:

Zo blokkeer je ongewenste nummers