background branding

Ook Achmea treft schikking in woekerpoliszaak: 60 miljoen voor gedupeerden

Achmea Logo 3

De Consumentenbond, ConsumentenClaim, Wakkerpolis, Stichting Woekerpolisproces en Vereniging Woekerpolis.nl hebben een akkoord bereikt met verzekeraar Achmea in de Woekerpoliszaak. Achmea trekt hiervoor zestig miljoen euro uit. Gedupeerden, aangesloten bij een van de claimorganisaties, kunnen een vergoeding van minimaal honderden euro's tot duizenden euro's per polis tegemoet zien. 

Zestig miljoen euro

Door het akkoord staken de Consumentenbond en Vereniging Woekerpolis.nl de juridische procedures tegen de verzekeraar. De overeenkomst betreft beleggingsverzekeringen die zijn verkocht via Centraal Beheer, FBTO, Interpolis en Avéro Achmea. 

Het is niet de eerste schikking in de Woekerpoliszaak. Het akkoord met Achmea is inmiddels de vierde schikking. Allianz, a.s.r. en NN troffen eerder ook al een schikking. De schikking met Achmea treft minder polissen dan voorgaande schikkingen. 

Schikking met Achmea

De komende maanden zal voor de betroffen consumenten duidelijk worden hoe de deal eruit zal komen te zien. De regeling is akkoord als negentig procent van de deelnemers akkoord is gegaan. 

Belangenorganisaties komen al jaren op voor consumenten met een woekerpolis. Met deze schikking komt er een einde aan een langslepende procedure voor een deel van de gedupeerden.

Naast de zestig miljoen, die Achmea hiervoor uittrekt, reserveert de verzekeraar 25 miljoen voor compensatie van gedupeerden die niet aangesloten zijn bij een claim organisatie. 

Bron: De Consumentenbond