Refurbished.nl failliet, wat betekent dit voor klanten?

Logo Refurbished

Webshop Refurbished.nl handelt in opgeknapte telefoons, tablets en laptops. Al maanden regent het klachten over levering, betalingen en de klantenservice. Radar onderzocht al meerdere keren de aanhoudende problemen, maar een oplossing bleef uit. Dinsdag heeft de rechtbank Rotterdam het faillissement van Refurbished.nl uitgesproken.

Loze beloftes

Fons ging in de uitzending van 9 oktober voor het eerst langs bij Refurbished.nl. Klachten over het bedrijf stroomden toen al binnen. Klanten ontvingen hun bestelde producten niet en hadden lastig contact met de klantenservice. Ze moesten lang op hun geld wachten, of kregen het helemaal niet terug.

Op Refurbished.nl werd de afgelopen weken beloofd dat er oplossingen zouden komen, maar de problemen hielden aan. Daarom is de Autoriteit Consument en Markt (ACM) het bedrijf daarom al weken aan het onderzoeken. De bond adviseerde onlangs nog om niets op Refurbished.nl te kopen.

Wat kun je als gedupeerde doen?

Christel Kerkers van advocatenkantoor Holla in Utrecht is tot curator benoemd. Gedupeerden kunnen zich bij haar melden via [email protected].

De curator onderzoekt hoeveel waarde het failliete bedrijf nog heeft en hoe dit geld verdeeld moet worden onder de schuldeisers. Maar wees gewaarschuwd: partijen als de overheid en de bank hebben daarbij voorrang. De consument sluit achteraan in de rij en maakt weinig kans om uitbetaald te worden.

Meer over