Slinkse nieuwe truc van 'Microsoftbellers'

microsoft-bellers-nieuwe-truc-780.jpg

Let op! Een blauw scherm met de tekst 'Your PC ran into a problem and needs to restart' is vals. Als je de melding ziet is er mogelijk kwaadaardige software op je computer geïnstalleerd. In het nepbericht staat een telefoonnummer dat je kunt bellen voor 'ondersteuning', doe dit niet: zo proberen internetcriminelen je computer te besmetten met nog meer malware.

Hoe komt de nepmelding op mijn pc?

Je dénkt dat je het beveiligingsprogramma Microsoft Security Essentials downloadt, in werkelijkheid is het kwaadaardige software. Het virus is te herkennen aan de naam van het bestand: 'setup.exe'. Microsoft gebruikt deze namen nooit voor installatiebestanden van Microsoft Security Essentials.

Advies

Heb je onderstaand blauw scherm gezien met de nepmelding, of ben je ingegaan op het downloadverzoek? Dan kan het zijn dat de kwaadaardige software op je pc is geïnstalleerd. Neem contact op met de helpdesk van Microsoft om de malware van je computer te verwijderen. Zoek de contactgegevens zelf op via de officiële website, en ga niet af op de gegevens in de melding.

Bron: Opgelicht?! via Fraudehelpdesk