Tv-uitzending van maandag 20 februari

Maandagavond duikt Radar opnieuw in uiteenlopende kwesties. Allereerst zagen bewoners van een nieuwbouwwijk in Blaricum de huur van hun warmtepomp en vastrechtkosten stijgen met maar liefst 73 procent (!). Hoe kan dat? Verder tonen we aan dat je als minderjarige makkelijk sigaretten kan bestellen bij flitsbezorgers. Ook onderzoeken we uitgaven van jongeren in het voetbalspel FIFA: is het een onschuldig spelletje of een vorm van gokken?

Gasloze klanten van Eteck zijn rekening met 73 procent stijgen

Bewoners van een nieuwbouwwijk in Blaricum schrokken zich rot toen ze de huur van hun warmtepomp en hun vastrechtkosten voor 2023 zagen stijgen: met 73 procent. Ook uit Arnhem, Gorinchem, Amstelveen en Dongen kwamen klachten bij Radar binnen over de prijsstijging van hun warmte- en koude opslag (WKO-systeem) van warmteleverancier Eteck. En masse mailden klanten het bedrijf om uitleg over de tarieven, want hoe kan het dat gasloze energie zoveel duurder wordt? 

Radar Checkt! Flitsbezorgers Getir, Gorillas en Flink overtreden verkoopverbod tabak aan minderjarigen

Daar waar restaurants en cafés geen sigaretten meer mogen verkopen, zien flitsbezorgers dit als een gat in de markt. Maar houden zij zich ook aan de regels? Radar nam de proef op de som en wat blijkt: het is kinderlijk eenvoudig om als minderjarige sigaretten te bestellen en te laten bezorgen. Hoe kan dit en hoe werken we toe naar een rookvrije generatie? Staatssecretaris voor Jeugd en Preventie Maarten van Ooijen reageert in de studio

Jongeren duizenden euro’s kwijt aan voetbalspel FIFA

Al jarenlang is het voetbalspel FIFA een van best verkochte videogames ter wereld. Waar het vroeger alleen ging om een potje voetbal spelen, draait het spel tegenwoordig om het kopen van schatkistjes waarvan de speler niet weet welke voetballers erin zitten. Zogenaamde lootboxes waar FIFA flink aan verdient. Spelers geven hier soms duizenden euro’s aan uit.  Is het nog steeds een onschuldig spelletje of is dit niet eigenlijk gewoon een vorm van gokken? Radar zoekt het uit.