background branding

Vanaf vandaag: contactloos betalen bij NS

Vanaf vandaag kun je bij de winkels van de NS contactloos betalen met je telefoon. Bedragen onder de 25 euro kunnen op deze manier zonder het gebruik van een pincode worden voldaan.

Het gaat hierbij om de stationsketens Kiosk, Broodzaak en Julia’s. Deze behoren tot de NS. Het contactloos pinnen moet de snelheid van de betaling verhogen.

Near field communication


Near field communication

Contactloos betalen is een product van Vodafone in samenwerking met Visa Nederland. De dienst werkt met ‘near field communication’ (nfc), in combinatie met een app. Wanneer je je voor de app aanmeldt, krijg je gratis een zogenaamde SmartPass toegestuurd.

Op deze pas kun je zelf een bepaald bedrag storten. In combinatie met een telefoon die nfc ondersteunt en een speciale nfc-simkaart, kun je vervolgens contactloze betalingen uitvoeren. Daarnaast kun je hiermee ook gemakkelijk geld overmaken naar andere smartpass-gebruikers.iPhone

Ondersteunt je smartphone geen nfc, zoals de iPhone, dan kun je de SmartPass-sticker op de achterkant van je telefoon plakken om van de dienst gebruik te kunnen maken.

Het maximale bedrag dat zonder invoer van een pincode kan worden betaald, kan de klant ook instellen op een lager bedrag dan 25 euro.Wereldwijd

Behalve bij de NS kan met deze toepassing ook worden betaald bij onder andere H&M, Burger King, Lidl en Ikea. En op veel plekken over de rest van de wereld, want in veel andere landen is contactloos betalen al veel gebruikelijker dan in Nederland.

Bron: Telegraaf