Verkoop voormalige vastgoedtak SNS voltooid

sns-bank-afgerond-780.jpg

De Nederlandse staat heeft de verkoop afgerond van Propertize, de voormalige vastgoedtak van SNS Reaal. Dat heeft minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem dinsdag aan de Tweede Kamer laten weten.

Eind juni meldde NLFI, de stichting die namens de Nederlandse staat de overheidsbelangen in financiële instellingen beheert, dat Propertize zou worden verkocht aan JPMorgan Chase en Lone Star. De twee partijen betalen zo'n 895 miljoen euro. Dinsdag zijn de aandelen overgedragen.

Verzekeringstak al verkocht

Aanhoudende problemen bij de vastgoeddivisie werden SNS Reaal begin 2013 bijna fataal. De bank en verzekeraar moest met belastinggeld overeind worden gehouden en kwam in handen van de overheid. Vorig jaar werd de verzekeringstak, omgedoopt tot Vivat, al verkocht aan het Chinese Anbang.

Behoefte aan staatsbank?

Radar besteedde aandacht aan de vraag of in Nederland behoefte is aan een staatsbank, en of SNS deze functie zou moeten vervullen. In de uitzending van 15 februari lieten we vooraanstaande economen hierover aan het woord. Maar wat willen de kijkers zelf? We riepen op tot het invullen van een enquête hierover. Bijna 60.000 keer werd deze ingevuld. 81 procent van de respondenten sprak zich uit vóór een staatsbank.

Bron: ANP / Radar