background branding

Vrouw overleden na bezoek Duitse kankerkliniek

kankerkliniek_780_0208.jpg

Een Nederlandse vrouw is overleden na een bezoek aan een alternatieve kankerkliniek in Bracht, een dorpje net over de grens bij Swalmen. De Duitse politie waarschuwt voor deze kliniek.

De 43-jarige vrouw is overleden onder verdachte omstandigheden. Ze had borstkanker en kreeg een alternatieve behandeling in de kliniek. Kort voor haar overlijden klaagde de vrouw over hoofdpijn, ook maakte ze een verwarde indruk en was ze daarna niet meer aanspreekbaar.

Onderzoek

Het Duitse Openbaar Ministerie stelt een onderzoek in naar de kliniek. Patiënten met dezelfde klachten moeten volgens de politie direct een arts waarschuwen.

Update 22.30 uur: Mogelijk meer slachtoffers

Na de Nederlandse vrouw zijn er meer mensen door behandelingen in de Duitse kankerkliniek overleden. Het zou gaan om een Belgische vrouw. Volgens bronnen is er ook nog een derde slachtoffer. Politie en justitie in Nederland en Duitsland bevestigen alleen de dood van de Nederlandse vrouw.

Update 3 augustus: Eigenaar kliniek is natuurgenezer

Eigenaar van de kliniek is Klaus Ross, een Duitse natuurgenezer. Ross werkte tot 2014 voor de Gezondheidscirkel Venlo, een centrum voor alternatieve behandelingen. Dat meldt 1Limburg.

Inmiddels bestaat de Gezondheidscirkel niet meer. Ross legde er de basis voor zijn Duitse kliniek.

Update 4 augustus: 3 personen overleden

Inmiddels zijn twee Nederlanders overleden na behandeling in de kliniek. Een 55-jarige man uit Apeldoorn en een 43-jarige vrouw uit Wijk en Aalburg. Ook de dood van een 55-jarige Belgische vrouw is bevestigd. Twee Nederlandse vrouwen liggen in onbekende toestand in het ziekenhuis.

Onder de bezoekers van de kliniek zijn veel Nederlanders, omdat deze net over de grens ligt. Wie behandeld is in de Klaus Ross Kliniek wordt dringend verzocht contact op te nemen met het Landelijk Meldpunt Zorg.

Oprichter Klaus Ross heeft laten weten volledig mee te werken aan het onderzoek van de politie.

Bron: ANP / ANP MediaWatch