Wachtwoorden Spotify Premium uitgelekt

spotify780.jpg

Hackers hebben honderden gebruikersnamen en wachtwoorden van Spotify Premium buitgemaakt. Die zijn in de afgelopen dagen gedeeld op een site die hackers veel gebruiken. Beveiliger Kaspersky en tijdschrift Forbes waarschuwen daarvoor.

Premium is de uitgebreidere, betaalde versie van muziekstreamingdienst Spotify. Met de wachtwoorden zouden criminelen achter creditcardgegevens van gebruikers kunnen komen. Bovendien bestaat het risico dat nietsvermoedende gebruikers de gestolen wachtwoorden ook gebruiken voor bijvoorbeeld e-mail of internetbankieren. In dat geval kunnen de daders daar ook binnenkomen.

Een andere mogelijkheid is dat ze de inloggegevens doorverkopen aan mensen die op andermans account goedkoop muziek willen luisteren.

Spotify ontkent dat systeem is gekraakt

Het is niet duidelijk hoe de gegevens in handen van de hackers zijn gekomen. Spotify ontkent dat zijn systemen zijn gekraakt.

Kaspersky raadt mensen aan om voor de zekerheid hun wachtwoorden te veranderen. En als ze dat wachtwoord op andere sites en diensten ook gebruiken, kunnen ze die beter ook wijzigen.

Bron: ANP