Dit ga je betalen voor streamingdienst HBO Max. En wat kun je kijken?

Dit ga je betalen voor streamingdienst HBO Max. En wat kun je kijken?

Streamingdienst HBO Max is vanaf 8 maart beschikbaar in Nederland. In dit artikel zetten we op een rij welke films- en series je kunt kijken, wat je ervoor betaalt én met hoeveel mensen je een account kunt delen. 

Netflix, Videoland, Disney+, Amazon Prime en ga zo maar door: de streamingdiensten schieten de laatste jaren als paddestoelen uit de grond. Met HBO Max betreedt op 8 maart een nieuwe speler de streamingmarkt. De dienst biedt onder andere films- en series van HBO, Warner Bros en DC Comics. Denk bijvoorbeeld aan titels als Game of Thrones (en prequel House of the Dragon), Batman en Harry Potter. 

Onderaan dit artikel vind je een uitgebreidere lijst van wat je kunt verwachten qua aanbod. 

Keuze uit twee abonnementen

HBO biedt twee soorten abonnementen aan:

  • Basic: € 5,99 per maand. Streamen op één apparaat tegelijk. 
  • Standaard: € 7,99 per maand. Streamen op drie apparaten tegelijk. 

Verder verschillen de twee abonnementen op het gebied van het aantal downloads: bij een Basic-abonnement kun je maximaal vijf downloads hebben, bij Standaard zijn dit er dertig. Ook kun je met een Standaard-abonnement streamen in 1080p en 4K, bij Basic is de maximale resolutie 720p. 

De abonnementen zijn maandelijks opzegbaar. 

Korting als je abonnement voor 31 maart afsluit

HBO wil de concurrentiestrijd aangaan door een flinke korting te bieden aan klanten die kort na de release een abonnement afsluiten. Je krijgt namelijk vijftig procent korting op je abonnement als je dit voor 31 maart aanschaft. Dit betekent dat je voor Basic € 2,99 per maand betaalt en voor Standaard € 3,99. 

HBO stelt dat je deze korting behoudt zolang je je abonnement niet opzegt. Wel staat er dat de maandprijs in de toekomst kan wijzigen, waardoor het kan dat je later meer gaat betalen. 

Deze films- en series kun je bekijken    

HBO Max zal de markt betreden met een flink aanbod. We lichten er een aantal uit, beginnend met HBO's paradepaardje: Game of Thrones én prequel House of the Dragons. De langverwachte spin-off van de hitserie Game of Thrones zal in de loop van 2022 exclusief te zijn zijn op HBO Max. Verder kun je ook series verwachten als The Sopranos, Friends, Rick & Morty, Succession, Big Bang Theory, The Wire en Gossip Girl. 

Wat betreft films moet je denken aan titels als Harry Potter (inclusief reünie-aflevering), Fantastic Beasts, Batman, Suicide Squad, Inception en Godzilla vs. Kong. 

Daarbij biedt de streamingdienst bepaalde bioscoopfilms snel aan op het platform, namelijk binnen 45 dagen. Zo komt op 3 maart de nieuwe Batman-film uit, die in april al te streamen is op HBO Max. Hetzelfde geldt voor Fantastic Beasts 3, die later dit jaar uitkomt. 

Bron: HBO

Ook interessant