toggle menu

Bekkenbodemmatjes: Ze wisten het - deel 2

Radar toont vanavond aan dat fabrikant Johnson & Johnson al vóór de marktintroductie op de hoogte was van de ernstige bijwerkingen die het Prolift-bekkenbodemmatje kan hebben.

Watch this video with English subtitels

Daarnaast laat de uitzending zien hoe het bedrijf artsen verkeerd heeft voorgelicht en onderzoek heeft gemanipuleerd. Ook komen de langetermijngevolgen van deze implantaten aan bod.

Permanente problemen, geen zicht op verbetering

Na de introductie van bekkenbodemmatjes in 2005 ontstonden al snel problemen bij de vrouwen bij wie ze zijn geplaatst: permanente zenuwpijnen, beperkte bewegingsvrijheid, geen seks meer kunnen hebben -  en geen zicht op verbetering.

Radar heeft langdurig onderzoek gedaan naar de marktintroductie van bekkenbodemmatjes.  Hoe zijn deze permanente implantaten op de markt gekomen? En hoe hebben artsen, overheid en fabrikanten het gevaar van bekkenbodemmatjes kunnen verzwijgen?

Verhoren maken duidelijk: fabrikant kende de risico's

Ethicon is de medische-hulpmiddelentak van farma-gigant Johnson & Johnson. De Amerikaanse advocaat Adam Slater neemt het in de rechtbank al jaren tegen ze op. Hij heeft een aantal verhoren vrijgegeven van top-mensen van Ethicon uit een rechtszaak die hij sinds een aantal jaren voert.

De Prolift is het bekkenbodemmatje van Johnson & Johnson dat in 2005 op de markt komt. De verhoren en interne e-mails maken duidelijk dat de problemen met dit matje al lang en breed bekend waren voordat het product werd gelanceerd.

Reageer

Wil jij meepraten over dit onderwerp? Dat kan op ons forum!

Reageer op het forum

Ook interessant