background branding

Budget Energie stopt per direct met maandelijks salderen

Schermafbeelding 2022-11-07 om 21.23.28.png

Budget Energie stopt per direct met het salderen op maandbasis. Dit maakte CEO Caroline Princen bekend in onze uitzending van maandag 7 november. 'We hebben het niet goed aangepakt'. De energiemaatschappij laat weten dat dit met terugwerkende kracht ingaat. 

Klanten van Budget Energie die maandelijks moesten salderen worden gecompenseerd. ‘We gaan vanaf 1 juli, het moment dat we dit ingevoerd hebben, de klanten die het betreft compenseren. Dat zijn dus klanten met een variabel, maandelijks contract.’ Volgens Princen heeft de energiemaatschappij het niet handig aangepakt. ‘We betreuren dat we zoveel geruis hebben veroorzaakt'.

Niet expliciet in de wet

Sinds 1 juli 2022 saldeert Budget Energie klanten met een variabel contract op maandbasis. Dit betekent dat huishoudens met zonnepanelen in de wintermaanden niet kunnen profiteren van de in de zomer opgewekte stroom. Minister Jetten en de ACM zijn van mening dat salderen jaarlijks moet. Omdat het woord ‘jaarlijks’ niet expliciet in de wet staat, besloot Budget Energie op maandbasis te salderen.

Vereniging Eigen Huis

In de televisieuitzending van 24 oktober besteedde Radar aandacht aan het maandelijks salderen van Budget Energie. Hierna riep Vereniging Eigen Huis de energiemaatschappij op om op jaarbasis te salderen. De Consumentenbond verwijderde Budget Energie uit zijn energievergelijker.

Bekijk op Instagram