Cybercriminelen waarschuwen voor cybercriminaliteit in 'ING'-mail

phishing_ing_800x628.jpg

'Ga voorzichtig om met uw persoonlijke gegevens. Medewerkers van de ING zullen nooit naar uw gebruikersnaam, wachtwoord, activeringscode, TAN- of PAC-codes van Mijn ING vragen': cybercriminelen waarschuwen in een mail uit naam van ING zélf voor phishing. Een advies dat consumenten maar beter ter harte kunnen nemen: het gaat namelijk ook in dit geval om phishing.

In het bericht, verstuurd uit naam van ING, kunnen klanten de dienst 'Retourpinnen' activeren. 'Retourpinnen is een omgekeerde pintransactie. U brengt een artikel terug naar de winkel en krijgt het retourbedrag een werkdag later op uw bankrekening bijgeboekt.'

Klik nooit op links

Dat klinkt handig! Maar pas op: klik nooit op de activatielink ('Klik hier om retourpinnen te activeren voor uw betaalpas'). Cybercriminelen kunnen zo toegang krijgen tot persoonlijke informatie zoals je bankgegevens.

Bekijk hieronder een voorbeeld van de mail (kantel het scherm van je telefoon om de volledige afbeelding te zien).

Lees meer over het herkennen van phishing.

Heb jij ook een phishingbericht ontvangen (dat kan via mail, maar ook via Facebook, sms of WhatsApp)? Stuur 'm door naar radarinternet(at)avrotros.nl (vervang de (at) voor een @).