Helft blij met kerstpakket: ‘Alles mooi meegenomen in deze dure tijd’

Kerstpakket

De feestdagen staan voor de deur en dat betekent dat de meeste werkgevers weer kerstpakketten uitdelen. De overgrote meerderheid ontvangt een cadeau voor de feestdagen, zo blijkt uit een poll van Radar. Wat vinden jullie van het kerstpakket?

‘Krijg jij een kerstpakket?’

Radar zette de volgende vraag online: Krijg jij een kerstpakket?

In totaal reageerden 1102 mensen op de poll. Het merendeel (77 procent) ontving dit jaar een kerstpakket. Een kwart hiervan (25 procent) ontving een ‘traditioneel’ kerstpakket. Iets minder dan de helft geeft aan tevreden te zijn over de inhoud van het kerstpakket. 

Merendeel krijgt kerstpakket

Een kwart van degenen die een kerstpakket ontvingen, werden verblijd met traditionele inhoud zoals een kerststol en een fles wijn. Zo kreeg een deelnemer “een doodgewoon traditioneel pakket met een stolletje en chocolaatjes.” 

Ook kreeg een groot deel (21 procent) een waardebon. Zeven procent ontving daarnaast een duurzaam cadeau en één procent deed een schenking aan een goed doel. 

Tevreden met kerstpakket?

Of ook iedereen tevreden was met het kerstpakket? De meningen lijken hierover te zijn verdeeld. Zo laten sommige deelnemers weten met alles blij te zijn ongeacht de inhoud. “Je krijgt het gratis, de werkgever is niet verplicht om je een kerstpakket te geven. Ik ben daarom zeer tevreden met het pakket”, zo laat een deelnemer weten. Een andere deelnemer vindt dat je “een gegeven paard niet in de bek mag kijken.”

Toch geeft 47 procent aan blij te zijn met het kerstpakket. Zestien procent geeft aan liever een ander pakket te ontvangen. “Een traditioneel kerstpakket met eten erin vind ik veel leuker dan een bon”, zo laat een deelnemer weten. “Er zitten altijd producten in die je volgend jaar weer tegenkomt in je kast. En altijd die fles wijn die niemand drinkt”, laat een andere deelnemer weten. 

Waardebon of traditioneel pakket

Veertien procent geeft aan liever een waardebon te ontvangen dan het pakket dat zij hebben ontvangen. “Geef dan een waardebon, daar heb je wat aan”, aldus een deelnemer. “Ik heb liever een waardebon, die kan ik besteden aan iets wat ik wil”, vindt een andere deelnemer.

Ook al lijken de deelnemers blij te zijn met een waardebon, er zijn ook deelnemers die liever een traditioneel kerstpakket ontvangen dan een bon. “Een traditioneel kerstpakket met eten erin vind ik veel leuker dan een bon”, laat een deelnemer weten. 

Ook vinden deelnemers een waardebon soms onpersoonlijk.  “Ik vind een bon vreselijk onpersoonlijk, zo van: hier heb je geld, koop je eigen cadeautje maar”, aldus een deelnemer.