background branding

Hof: Bestuur Loterijverlies terecht geschorst

loterijverlies-site-13-780.jpg

Het bestuur van de claimstichting Loterijverlies is terecht geschorst, oordeelde het Gerechtshof Amsterdam. Dat meldt De Telegraaf.

In juni 2016 werd het bestuur van Loterijverlies geschorst. Dit gebeurde nadat ongeveer dertig deelnemers van de stichting een zaak hadden aangespannen. Volgens de groep zouden er miljoenen zijn weggesluisd naar allerlei vennootschappen.Lees ook: Miljoenen weggesluisd door stichting Loterijverlies

Roet vond schorsing onterecht

Loterijverlies-oprichter Ferdy Roet stelde in een hoger beroep dat de financiën van de stichting op orde zijn, en vond de schorsing van de bestuurder onterecht.

Het hof denkt daar dus anders over, en de (door de rechtbank aangestelde) bestuurder van de stichting blijft aan. De Britse vennootschap had volgens het hof actie moeten ondernemen tegen het wanbeheer van de stichting. Het hof wijst onder meer op een lening van 3 miljoen euro van Roet 'ter financiering van de aankoop van een huis te Bergen'.

Betalingen in strijd met belang Loterijverlies

De advocaat van de Loterijverlies-deelnemers, Hendrik-Jan Bos, is blij met de uitspraak. Volgens hem heeft het hof gezegd dat de betalingen aan Roet in strijd zijn met het belang van Loterijverlies.

Roet stelt op zijn beurt dat hij procedeert tegen de Staatsloterij, 'een machtig overheidsorgaan'. Hij gaat mogelijk nog in cassatie bij de Hoge Raad.

Bron: De Telegraaf