Nog geen oké voor Nederlands energielabel

energielabel2_780.jpg

Nederland heeft nog geen definitief groen licht van Brussel om door te gaan met het energielabel. Dat blijkt vrijdag uit antwoorden van de Europese Commissie op vragen van Energiemedia.

Onderzoek functioneren van label

Er liepen twee procedures tegen Nederland met betrekking tot het energielabel: Nederland moest de Europese Commissie informatie verstrekken én daarnaast waren er vragen of Nederland de Europese regels wel correct invult. Naar nu blijkt is alleen die eerste procedure beëindigd en loopt het informele onderzoek nog naar de inhoud en het functioneren van het label.

Blok bevestigde vrijdag dat Brussel nog kijkt naar de daadwerkelijke invoering van het energielabel. Dat is volgens hem gebruikelijk als er nieuwe regels zijn ingevoerd.

De boete die Nederland boven het hoofd hing in de eerste procedure is in ieder geval van tafel. Aan de tweede procedure zit geen boete vast zegt Blok.

De minister wilde niet vooruitlopen op de uitkomsten van het onderzoek naar de uitvoering. 'Ik heb nu geen signalen dat ze daar ongerust over zouden zijn.'

Radar onderzocht in 2015 hoe het staat met de uitgifte van de energielabels.

Wil je weten wat het (voorlopig) energielabel van jouw huis is? Check het hier.

Bron: ANP