Popcorn Time

Met Popcorn Time kun je gratis films en series kijken. Rechthebbenden geven geen toestemming voor het downloaden en verspreiden van video's via deze streamingdienst. Popcorn Time is dus illegaal. Hoe groot is de kans dat gebruikers daadwerkelijk een boete krijgen.

Wie Popcorn Time gebruikt is tweemaal in overtreding: ten eerste omdat het downloaden van videobestanden niet is toegestaan. Ten tweede omdat gebruikers de film of serie niet alleen downloaden maar ook verspreiden.

Boetes voor individuele gebruikers

Stichting BREIN is een organisatie die ervoor zorgt dat geld uitgekeerd wordt aan de rechthebbenden van een film of serie. BREIN zou bezig zijn met het voorbereiden van het uitdelen van boetes aan individuele gebruikers. Om gegevens van Popcorn Time-kijkers te achterhalen heeft BREIN wel de hulp van internetproviders nodig.

Privacyschending?

Radar vraagt internetproviders hoe zij omgaan met zo'n verzoek vanuit BREIN en krijgt een vrij eenduidig antwoord: in het geval van rechterlijke dwang zullen de providers de gegevens moeten verstrekken.

Stichting BREIN

In een reactie laat BREIN weten dat het niet het uitgangspunt van de stichting is om boetes uit te delen. BREIN pleit liever voor goede voorlichting over illegaal en legaal streamen. De stichting wil bovendien een blokkade van Popcorn Time.

Pas als dat niet lukt wil Stichting BREIN schadeclaims indienen. Dan hangt individuele gebruikers een boete boven het hoofd. BREIN wil niet zeggen hoeveel gebruikers dan moeten betalen.

Forumreacties

12
  • Door Radar

Stichting Brein dreigt met het uitdelen van boetes aan gebruikers van de streamingdienst Popcorn Time. Om Popcorn Time-kijkers te achterhalen heeft de stichting wel gegevens nodig van de provider. Mogen providers die informatie zomaar geven? En hoe groot is de kans dat gebruikers daadwerkelijk een boete krijgen? Lees meer: http://www.radartv.nl/uitzending/archief/detail/aflevering/02-11-2015/popcorn-time/ Maandag 2 november in Radar om 20:30 uur op NPO 1.

  • Door Har06

Naast popcorn heb je zoveel illegale torents oa Kick ass etc etc, Brein kan zich tot de rechter wenden om een torent cs of steaming diensten te blokkeren zie oa P Bay door Ziggo. De provider heeft m.i niet tot taak prive gegevens ter inzage aan een particuliere club te geven.

  • Door 16again

De provider heeft m.i niet tot taak prive gegevens ter inzage aan een particuliere club te geven.
Dat is inderdaad niet de taak.....maar wel de plicht zodra brein met een gerechtelijk bevel aanklopt