background branding

Premie zorgverzekering per vergelijkingssite anders

Het naast elkaar leggen van vergelijkingssites kan je veel geld opleveren. Dezelfde zorgverzekering kan namelijk flink in prijs verschillen. Dat meldt Metro woensdag.

Mensen kijken vooral naar de vergelijkingssite om op zoek te gaan naar de meest geschikte verzekering. Toch is het verstandig om de prijzen ook via een andere verzekeringsvergelijker op te zoeken. Dat komt uit een analyse van Betch.

Ruim honderd euro verschil

Betch geeft het volgende voorbeeld: een basisverzekering van Univé met vrije zorgkeuze. Via Independer.nl, Zorgkiezer.nl of HoyHoy.nl betaal je 112,00 euro per maand. Dezelfde verzekering kost via Consumentenbond.nl, Geld.nl of via de site van de verzekeraar zelf 100,80 euro per maand. Een verschil van 11,20 euro per maand en op jaarbasis scheelt dat 134,40 euro.

Reden voor de verschillen is dat verzekeraars afspraken maken met vergelijkingssites over de prijzen. 'Die afspraken zijn per vergelijkingssite anders en dat veroorzaakt deze flinke verschillen', zegt Roderik Hageman van Betch.nl tegen Metro.

Radar besteedde eerder al aandacht aan de vergelijkingssites en de verschillende keuzes voor de zorgverzekeringen.

Bron: Metro