Tv-uitzending 07-09-2020

Consumenten moeten vaak onnodig lang wachten tot ze een snelle glasvezelverbinding hebben. Antoinette praat in de studio met KPN, een van de grootste spelers op deze markt. Daarnaast testen we bluetooth speakers. Die zijn er in alle prijscategorieën, maar is een dure speaker ook daadwerkelijk beter dan een goedkope variant? En Fons gaat achter een niet werkende videodeurbel aan. 

Telecomaanbieder KPN frustreert de aanleg van glasvezel

Hoe belangrijk onze internetverbinding is, is in deze tijden van corona meer dan duidelijk geworden; het is onmisbaar. De beste verbinding die je kan hebben is via glasvezel. In Nederland houden zo'n veertig partijen zich bezig met de aanleg van dat glasvezel. En er is een keiharde concurrentiestrijd gaande. En door die strijd moeten consumenten vaak onnodig wachten tot ze die snelle glasvezelverbinding hebben. In de stad en op het platteland. Eén van de grootste spelers op de markt is KPN. Die partij komt opvallend vaak aan bod op het moment dat het aanleggen van glasvezel wordt gefrustreerd. KPN zit maandag in de studio.

Videodeurbel zonder video

Wel zo handig, een videodeurbel waarmee je kan zien wie voor je deur staat wanneer er wordt aangebeld. Maar dan moet de videofunctie het wel doen. Het apparaat lijkt namelijk maar niet op te laden. Wanneer je het bedrijf probeert te bereiken krijg je niemand te pakken, op zijn minst irritant te noemen. Je wil gewoon dat de deurbel het doet, of je geld terug. Fons gaat op onderzoek uit en vindt naast vele klachten over het bedrijf op internet ook de eigenaar van het bedrijf. Hoe het gesprek verloopt, maandag in Radar.

Bluetooth speakertest

Ze zijn eigenlijk niet meer weg te denken, bluetooth speakers. Radar test 6 speakers in een prijsklasse van €125 tot €410. Met een panel bestaande uit zanger Wolter Kroes, DJ en producer Nathan Surreal en geluidstechnicus Benjamin Braasem testen we de speakers op geluidskwaliteit, de vormgeving, accuduur en hoe gemakkelijk het apparaat mee te nemen is. Is goedkoop duurkoop? Maandag in Radar de uitslag.