Tv-uitzending 27 september 2021

ConsumentenClaim en Leaseproces hebben een schikking getroffen met Aegon, maar Sprintplan-gedupeerden zijn boos over het lage bedrag. Stef Smit, directeur van ConsumentenClaim, legt de deal uit in de studio. En Fons duikt in de wereld van de tatoeages en de gezondheidsrisico’s die kleven aan de inkt. 

Kankerverwekkende stof in tatoeage-inkt | Radar Checkt!

'Wat wil ik voor tatoeage en waar wil ik het op mijn lichaam?' Die vragen stelt iedereen zich bij het laten zetten van een tattoo, maar heb je je weleens afgevraagd welke gezondheidsrisico’s aan een tatoeage kleven? Er zijn namelijk verschillende soorten inkt waar stoffen inzitten die potentieel kankerverwekkend zijn.

Vanaf 1 januari 2022 komt nieuwe wetgeving die de tattooshophouder verplicht stelt op de hoogte te zijn van de ingrediënten die in de inkt zitten. Na een rondgang van Fons langs verschillende shops blijkt dat de tatoeëerders helemaal niet op de hoogte zijn van de nieuwe wetgeving én niet van de stoffen die in hun inkt zitten. Wat is de rol van de NVWA hierin? En hoe kan je er achter komen of de inkt veilig is als je een tattoo laat zetten? Fons zoekt het uit!

En hij gaat op zoek naar een vermeende spoofingfraudeur die hij weet op te sporen. Krijgt de gedupeerde haar 23.000 euro terug?

Sprintplan-gedupeerden boos over lage schikking

Tientallen Sprintplan-gedupeerden zijn zwaar teleurgesteld in de schikking die ConsumentenClaim trof met Aegon. Sprintplan is het zoveelste voorbeeld van een woekerpolis. Zo’n 125.000 mensen sloten dit af bij verzekeraar Aegon. De Sprintplan-polishouders legden eind jaren negentig tienduizenden guldens in, maar na vijf jaar was al hun geld verdwenen in dit effectenleaseproduct. Na zeventien jaar procederen krijgen 12.000 Sprintplan-polishouders nu tussen 750 en maximaal 1250 euro compensatie. 'Een schamele fooi', zeggen ze zelf. In de studio Stef Smit, de directeur van ConsumentenClaim, die deze deal komt uitleggen.