background branding

Woekerpoliszaak tegen NN tijdelijk opgeschort

Een woekerpoliszaak tegen Nationale-Nederlanden (NN) bij het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid) moet toch worden opgeschort in afwachting van een uitspraak van het Europese Hof van Justitie.

Dat heeft de commissie van beroep van Kifid besloten. De uitspraak van het hof wordt tegen het einde van dit jaar verwacht. NN hangt mogelijk een claim van zo'n 3 miljard euro boven het hoofd, vanwege het verzwijgen van kosten van beleggingsverzekeringen.

De verzekeraar wilde de voortgang van de klachtzaken uitstellen tot het Europese Hof in Luxemburg antwoord heeft gegeven op bepaalde vragen. De geschillencommissie van Kifid wilde daar alleen niet op wachten. NN ging vervolgens tegen die beslissing in beroep.Update: Ook andere woekerpoliszaken aangehouden

Naar aanleiding van het nieuwe besluit, zullen ook alle andere woekerpoliszaken bij de geschillencommissie van Kifid voorlopig worden aangehouden. Het gaat hierbij om zo'n 400 individuele zaken met klachten over diverse verzekeraars.

Overigens is er al een advies van de advocaat-generaal van het Europese Hof naar buiten gekomen. Daarin lijkt NN er niet zo goed van af te komen. Volgens de adviseur van het hof had de verzekeraar klanten die een beleggingsverzekering afsloten voor het tekenen van hun contract naar behoren moeten informeren over de voorwaarden. In de meeste gevallen neemt het hof het advies van de advocaat-generaal over.

Bron: ANP