Woekerpolis: compensatie verzekeraars klopt niet

Hoe zit het eigenlijk met de compensatie van de woekerpolissen die verzekeraars uitkeren? Vaak blijkt deze niet te kloppen. In Radar laten we zien dat de bedragen lager zijn dan afgesproken. En als je de verzekeraars vraagt om berekening van de compensatie, geven ze niet thuis.

Radar is een meldpunt woekerpoliscompensatie gestart.

Ronald Jansen en Erwin Mijnhijmer hebben recht op een compensatieregeling omdat zij jarenlang een woekerpolis hebben gehad. Deze vergoeding blijkt echter een wassen neus: de verzekeraar ASR keert heel weinig of zelfs helemaal niet uit.

Volgens de compensatieregeling mag ASR per jaar 2,85 procent van de waarde van de polis inhouden. Mijnhijmer had recht op bijna 4000 euro aan compensatie, maar ASR komt uit op een bedrag van nog niet eens de helft. Jansen heeft volgens de verzekeraar helemaal geen recht op een teruggave. Als Jansen en Mijnhijmer bij ASR nagaan welke berekening is gemaakt bij het bepalen van de hoogte van het compensatiebedrag, krijgen zij nul op het rekest.

Pieter Lijesen van Woekerpolisproces krijgt ook geen inzicht in deze berekeningen. Het zou gaan om bedrijfsgevoelige informatie, of het brengt 'kosten met zich mee die bedrijfseconomisch niet opwegen tegen het aantal verzoeken.' Volgens Lijesen wordt er in 80 procent van de door hem onderzochte gevallen te weinig gecompenseerd.

In een dagvaarding wordt ASR om uitleg gevraagd.Klik hier om naar Radars Meldpunt Woekerpoliscompensatie te gaan.

Forumreacties

38
  • Door Radar

Hoe zit het eigenlijk met de compensatie van de woekerpolissen die verzekeraars uitkeren? Vaak blijkt deze niet te kloppen. In Radar laten we zien dat de bedragen lager zijn dan afgesproken. En als je de verzekeraars vraagt om berekening van de compensatie, geven ze niet thuis. Maandag 1 september in Radar, om 20:30 bij de AVROTROS op NPO 1

  • Door marcel3369

Dit onderwerp loopt al jaren. Ik zal voor mezelf nog een paar jaar moeten wachten voordat er uitbetaling komt. Dan is het einde contracttijd. Wat mij verbaast is dat er van het ingelegde geld kosten worden afgehaald. De verzekeraar beweerd tenslotte een goede belegger te zijn en zou de kosten moeten dekken uit de winst. Hij heeft al het voordeel dat hij geld kan gebruiken van de particulier. Hoe meer mensen meedoen hoe meer winst hij kan maken. Is er verlies dan komt dat toch al voor rekening van de belegger en heeft hij zijn werk niet goed gedaan dus zou hij ook niet moeten worden beloond. De financiële wereld is in mijn ogen goed ziek. Er is geen sprake meer van eerlijke handel.

  • Door 16again

Wanneer wordt er nu eens strafrechtelijk opgetreden tegen deze criminele organisaties? Oplichting, diefstal , ontvreemding, onrechtmatig toe-eigenen.... Iedereen voelt zich bestolen, niemand doet aangifte! Of is dat omdat men weet dat witte boorden toch boven de wet staan?