toggle menu

Van Lanschot: belofte over compensatie boeterente maakt schuld | Radar checkt

Beloftes aan consumenten, Radar is er dol op. Zo ook de belofte van Van Lanschot om klanten met een aflossingsvrije hypotheek die vanaf 4 juli 2016 te veel boeterente hebben betaald, te compenseren. In april 2020 deed de bank deze aankondiging. Maar ook Fons weet: 'As is verbrande turf', en daarom brengt hij een jaar later een bezoekje aan twee van de in totaal 2200 gedupeerde Van Lanschot-klanten.

In maart 2020 tikte de Commissie van Beroep van het Kifid op 31 maart Van Lanschot op de vingers vanwege de boeterenteberekening bij een tussentijdse renteaanpassing. Van Lanschot kondigde aan dit vóór september 2020 te gaan regelen met de gedupeerden.

Nog steeds aan het wachten op het geld

Maar als Fons aanbelt bij Michael Sman (gedupeerde van het eerste uur) wordt hem al snel duidelijk dat hij nog altijd op zijn geld zit te wachten. Zo'n 12.000 euro heeft hij nog tegoed. Ook Maud de Wildt wacht nog altijd op de juiste berekeningen van haar te veel betaalde boete omdat ze ooit besloot haar hypotheek versneld af te lossen.

Taart

Om die reden gaat Fons langs met een taart langs bij het hoofdkantoor van Van Lanschot in Den Bosch om het twijfelachtige jubileum te vieren dat de gedupeerden al een jaar op hun geld wachten. En gunstig voor Michael: Van Lanschot realiseert zich net op tijd dat je het ijzer moet smeden als het heet is!

Vandaag liet woordvoerder Robin Boon van Van Lanschot weten dat van de ruim 2200 klanten met meer dan 5000 leningdelen inmiddels 85 procent is uitbetaald. De bank is vanaf 8 februari 2021 begonnen met het overmaken van het geld.

Reageer

Wil jij meepraten over dit onderwerp? Dat kan op ons forum!

Reageer op het forum

Ook interessant