background branding

Contactloos betalen: fans en sceptici

contactloos_betalen_628.jpg

Polluitslag

Contactloos betalen heeft fans, maar er zijn ook sceptici. 1 op de 3 gebruikt de dienst. 7 procent van de pollrespondenten heeft een geschikte pas, maar de functie uitgeschakeld.

Contactloos betalen geschiedt door een daarvoor geschikte pinpas tegen een eveneens geschikt pinapparaat te houden. Bedragen onder de 25 euro worden afgeschreven zonder dat je daarvoor je pincode hoeft in te toetsen.

1 op de 3 pollrespondenten maakt van deze functie gebruik, waarvan 40 procent enthousiast is en het overal doet waar het maar mogelijk is. Twee derde van de in totaal 340 respondenten maakt (nog) geen gebruik van deze functie.

De groep die niet contactloos betaalt is onder te verdelen in mensen die daar wegens omstandigheden nog niet aan doen (61%), en mensen die er bewust voor kiezen de dienst niet te gebruiken (39%). 7 procent heeft de functie uitgeschakeld.

Geen geschikte pas

Van de 'toevallige' niet-gebruikers, ligt dat bij bijna de helft aan de pas: deze groep bezit nog geen voor contactloos betalen geschikt exemplaar. Bij nog eens 35 procent is het er gewoon nog niet van gekomen. Tot slot koos 20 procent (8% van het totaal aantal respondenten) voor het antwoord 'Contactloos betalen? Wat houdt dat in?'. Zij zijn nog niet bekend met de functie.

Meer informatie over contactloos betalen vind je in de hulpartikelen over contactloos betalen en hoe je contactloos betalen kunt uitschakelen.

Nieuwe poll

Wil jij ook je mening laten meetellen in 1 simpele klik? Dat kan via de poll van het Radar Testpanel. Ook nu staat er weer een voor je klaar. Ben je al Testpanellid, dan vind je deze op je persoonlijke pagina.

Ben je nog geen lid, dan kun je dat (gratis) worden! Je kunt dan niet alleen de polls invullen; je wordt ook uitgenodigd om mee te doen aan de grotere onderzoeken van Radar. Lees meer over lid worden, of meld je aan via de intake-enquête.