In de uitzending: uitreiking Loden Leeuw | Je zorgflat uit | Hoge parkeerkosten

LL-nieuwtje-28102019-22.jpg

Welke reclame en welke BN'er in een reclame is het irritantst? En: ouderen moeten plots verplicht hun woonzorgflat uit. Verder: ziekenhuizen vragen soms extreem hoge parkeerkosten.

Reacties op het onderwerp over de woonzorgflat:

Uitreiking Loden Leeuw 2019

Het wordt een spannend weekend voor de genomineerden voor de Loden Leeuw 2019. Welke van de 3 genomineerde bedrijven mag de Loden Leeuw voor meest irritante reclame 2019 in ontvangst nemen?

Haribo, met de nogal kinderachtige reclame. Lampdirect met een ietwat onsmakelijke commercial? Of Hornbach, met een schreeuwende man?

En welke bekende Nederlander kan maandagavond de Loden Leeuw op zijn of haar schoorsteenmantel zetten? De wederom genomineerde Paul Haenen met zijn bijdrage in de reclame van Pricewise? De altijd enthousiaste Marijke Helwegen in de reclame van Secustrip? Of de rappende Sjaak Swart in de reclame van Toto?

Ouderen moeten zorgflat uit

Je kiest er voor om je oude dag te slijten in een dure zorgflat, omdat je verzekerd wordt dat je nooit meer hoeft te verhuizen en alle zorg daar kan krijgen. En dan krijg je te horen dat je binnen een paar maanden je appartement uit moet.

Wat je niet hoort: het komt doordat de zorgorganisatie aan wie jij je huur overmaakt zelf de huur voor de locatie niet betaald heeft en er daarom uitgezet wordt.

Het verhaal van mevrouw Starrenburg zie je maandag in Radar.

Hoge parkeerkosten bij ziekenhuizen

Radar besteedde al eerder aandacht aan de soms extreem hoge parkeerkosten van ziekenhuizen. Op ziekenbezoek moeten is al één ding, als je dan ook nog eens meer dan 30 euro moet afrekenen voor een bezoek voor een van paar uur, wordt je humeur er niet beter op.

De minister heeft eerder laten weten dat het bepalen van de hoogte van de parkeerkosten een zaak is van de gemeente en de ziekenhuizen zelf. Alleen moeten we constateren dat diezelfde gemeenten en ziekenhuizen er weinig aan hebben gedaan om de prijzen te verlagen. Maandag in Radar een poging om ze toch zover te krijgen.

Maandag in Radar, 2 december 2019 om 20:30 uur op NPO 1.