Nationale Nederlanden wil af van zoekterm 'woekerpolis'

Nationale Nederlanden (NN) wil dat het woord woekerpolis als zoekterm op rechtspraak.nl wordt vervangen door het 'neutrale en feitelijke begrip' beleggingsverzekering. Door de zoekterm te schrappen, probeert Nationale-Nederlanden te voorkomen dat een voor haar negatieve uitspraak kan worden teruggevonden.

NN is verwikkeld in een rechtszaak met de Vereniging Woekerpolis.nl, die namens een groep NN-klanten naar schadeloosstelling zoekt.

Wie op de site rechtspraak.nl op zoek gaat naar een rechterlijke uitspraak en woekerpolis intikt, krijgt een serie hits. Eén betreft een tussenuitspraak in de collectieve procedure van de Vereniging Woekerpolis.nl tegen NN.

'Ridicuul'


'Ridicuul'

Ab Flipse, voorzitter van de vereniging licht toe: 'Met het oog op de beursgang kan ik me heel goed voorstellen dat Nationale-Nederlanden de collectieve procedure uit de publiciteit wil houden. Maar om te proberen het woord woekerpolis te schrappen, is ronduit ridicuul.

NN heeft daarentegen grote moeite met de publicatie: 'Eisers maken onze cliënten diverse verwijten met betrekking tot de door hen verkochte beleggingsverzekeringen, welke door eisers als 'woekerpolissen' worden aangeduid (...) Over de gegrondheid van de verwijten van eisers is door de rechtbank nog geen enkel inhoudelijk oordeel geveld. Opname van de term 'woekerpolis' in de inhoudsindicatie op rechtspraak.nl komt onze cliënten daarom ongepast voor', schrijven de advocaten.Verzoek gehonoreerd

NN zegt in een toelichting dat het op geen enkele manier de bedoeling heeft gehad woekerpolis als zoekterm van rechtspraak.nl geheel te wissen. 'Dat kan ook helemaal niet. Het gaat ons er om dat het woord woekerpolis was opgenomen in de de inhoudsindicatie van de tussenuitspraak. De rechtbank heeft ons verzoek gehonoreerd. Woekerpolis staat niet meer in de inhoudsindicatie', aldus een woordvoerster.

Woekerpolis is een ingeburgerd begrip voor een beleggingsverzekering met een tegenvallend rendement doordat de kosten hoger blijken te zijn dan kopers dachten toen zij het product aanschaften.

Bron: ANP / Woekerpolis.nl