Ticketswap: veilig tweedehands tickets kopen?

ticketswapieh.jpg

Wil je graag naar een concert of feest maar zijn de kaartjes uitverkocht? Op internet zijn talloze websites te vinden waar particulieren tweedehands kaarten aanbieden, bijvoorbeeld omdat ze zelf niet meer gaan, of omdat ze teveel kaarten hebben gekocht. Eén van deze websites is Ticketswap. Hoe werkt Ticketswap en hoe veilig is deze site?

Ticketswap is een site waar mensen tweedehands kaarten kunnen kopen, of hun eigen kaarten kunnen kopen. Dit noem je secundaire tweedehands kaartverkoop. Andere voorbeelden van dit soort sites zijn Ticketsonly en Viagogo.

Hoe verkoop ik kaarten?

Als je een ticket wil verkopen op Ticketswap, moet je je eerst aanmelden op de site. Dit kan met Facebook, je account wordt dan gekoppeld aan je Ticketswap account. Zonder Facebook-account kun je geen gebruik maken van deze ticketsite. Als je kaarten wilt gaan verkopen is het goed om te weten dat Ticketswap geen persoonsgebonden kaarten aanneemt, dus gewonnen kaarten en gastenlijstkaarten kun je niet op de site verkopen.

Je kunt maximaal 120% van de originele ticketprijs vragen. Deze maximumprijs is gebaseerd op de hoogst gehanteerde ticketprijs. Op deze manier probeert Ticketswap handelaren aan te pakken die alleen tickets opkopen om ze later tegen een hoger bedrag te verkopen. Is je kaart verkocht? Dan krijg je per sms en e-mail een bevestiging toegestuurd.

Transparantie

Ticketswap is opgericht om meer transparantie te krijgen in deze wereld. Het is over het algemeen moeilijk om secundaire kaartverkoop te controleren. Daarom heeft Ticketswap bedacht dat alle verkopers aangemeld moeten zijn met hun Facebook-account. Daardoor kun je iemands profielfoto zien en hoeveel vrienden deze persoon op Facebook heeft. Ook wordt per verkoper zichtbaar hoeveel kaarten hij of zij al verkocht heeft. Met de getoonde informatie wil Ticketswap de verkoop zo transparant mogelijk te maken.

Ook zijn de gegevens (naam, bankrekening, telefoonnummer etc.) bekend bij Ticketswap. In geval van fraude wordt deze informatie aan de betrokken autoriteit verstrekt. Als een verkoper een negatieve recensie heeft gekregen, wordt het account meteen geblokkeerd.

Hoe koop ik kaarten?

Als je tickets wilt kopen, moet je eerst zoeken op het gewenste evenement en daarna klikken op het kaartje dat je wilt hebben. Elke verkoper hanteert een eigen prijs, daar kun je de kaarten op selecteren. Nadat je een kaart hebt uitgekozen wordt je vanzelf naar het betaalscherm geleid. Ticketswap doet er een werkdag over om het geld naar de verkoper over te maken. Zodra het geld is ontvangen krijg je je kaarten digitaal toegestuurd.

Secure Swap

Ticketswap maakt afspraken met ticketbedrijven en organisaties om de echtheid van een kaartje te kunnen garanderen. Dit wordt gedaan door middel van Secure Swap. Secure Swap kun je herkennen aan dit gelijknamige logo. Dit logo houdt in dat het originele ticket ongeldig wordt gemaakt en dat de koper een uniek, nieuw ticket krijgt. De kans op fraude is op die manier niet aanwezig.

Niet ieder feest, concert of organisatie maakt gebruik van een Secure Swap logo. In zo’n geval zijn de risico’s met betrekking tot de geldigheid van het ticket voor de koper en verkoper.  Als je ticket niet geldig blijkt, zal Ticketswap koper en verkoper door middel van een chatgesprek met elkaar in contact brengen, om zo tot een oplossing te komen.