Wat zeg je? Gehoorbescherming?

oorplug_gehoorbescherming_628.jpg

Polluitslag

Een derde van de pollrespondenten draagt nooit gehoorbescherming bij luide muziek of dito werkzaamheden. Terwijl deze groep aangeeft te weten dat dit wel verstandig zou zijn.

In de zomer ga je naar festivalletjes. Of je gaat klussen aan je huis of in de tuin. Allemaal situaties waarbij je oren bloot kunnen worden gesteld aan flinke doses geluid. Zelfs als je lawaai mijdt, dan zijn er situaties te bedenken waarin je er niet aan ontkomt. Om je gehoor te beschermen, is het wijs om bijvoorbeeld oordoppen te gebruiken. Dat doet lang niet iedereen, blijkt uit een poll onder Radar Testpanel-leden.

Nooit bescherming

15 procent van het panel zegt in luide situaties altijd gehoorbescherming te dragen. 29 procent doet dit niet altijd, maar meestal wel. 13 procent beschermt de oren vaker niet dan wel. De grootste groep, 31 procent, gaat voor de antwoordoptie 'nooit, al zou het verstandig zijn'. Nog eens 3 procent geeft aan ook geen gehoorbescherming te gebruiken, maar dan omdat deze groep dit onzin vindt.

Lees meer over gehoorschade en verschillende soorten gehoorbescherming.

Nieuwe poll

Meedoen aan de poll die nu online staat? Ga naar je persoonlijke pagina op www.radartestpanel.nl. Ben je nog geen lid van het Radar Testpanel, maar wil jij wel je mening mee laten tellen via onze onderzoeken? Meld je via deze intake-enquête gratis aan.