background branding

Woonbond helpt leden met geld terughalen

geld_05.jpg

Huurders die ten onterechte geld hebben betaald aan bemiddelingsbureaus toen ze een woning zochten, kunnen via de Woonbond een deurwaarder inschakelen om het geld terug te halen.

De belangenvereniging voor huurders heeft een online check gepubliceerd waarmee mensen kunnen kijken of ze kans maken via de deurwaarder hun geld terug te krijgen.

Naar de rechter

Mochten huurmakelaars niet over de brug komen, kunnen mensen met ondersteuning van de Woonbond ook naar de rechter stappen. Voor leden beperkt de vereniging het financieel risico. De Woonbond staat voor een aantal zaken garant met het juridisch fonds.

Hulp

'Op deze manier helpen we huurders om de onterechte kosten terug te krijgen, en geven we een heel duidelijk signaal af aan bemiddelaars dat het afgelopen is met het onterecht op kosten jagen van woningzoekenden,' aldus Woonbonddirecteur Ronald Paping.

Bemiddelingskosten

De Hoge Raad bepaalde eind oktober dat woningzoekenden geen bemiddelingskosten in rekening gebracht mag worden, terwijl er feitelijk voor de verhuurder wordt gewerkt. Het is daarbij niet van belang of de verhuurder voor deze diensten betaalt.

Radar en bemiddelingskosten

Radar besteedde regelmatig aandacht aan bemiddelingskosten. In de uitzending van 21 april 2014 geeft Radar antwoord op de vraag of bemiddelingskosten mogen worden berekend. De uitzending van 13 oktober 2014 ging over dat de bemiddelingskosten van makelaars verleden tijd zijn. 

Bron: ANP