Woekerpolis

Zit u ook met de handen in het haar als het uw woekerpolis betreft? U betaalt nog steeds te veel aan uw verzekeraar en de opbrengsten die u jaarlijks op het overzicht ziet zijn ook niet om over naar huis te schrijven.

De eerste woekerpolis-compensatieregeling is van september 2008 en verzekeraars zouden zeker aan het einde van 2010 hun klanten geïnformeerd hebben over de hoogte van de compensatie. Helaas hebben veel mensen nog steeds geen voorstel ontvangen en als ze die wel hebben gekregen, valt het compensatiebedrag vaak flink tegen.

Radar houdt de compensatieregeling nogmaals tegen het licht en constateert dat deze de verzekeraars de ruimte geeft om nog meer kosten in te houden.

De compensatieregeling zal in de toekomst ook niet meer de negatieve gevolgen van de risicoverzekeringen compenseren. In veel woekerpolissen zit zo’n verzekering, bijvoorbeeld een overlijdensrisicoverzekering. Omdat het om een 2-in-1-product gaat kan, bij tegenvallende beursresultaten, de premie uit de opbrengsten worden gehaald. Uw opgebouwde kapitaal wordt dan opgegeten.

Radar stelt dat het goed kan zijn om deze risicoverzekeringen uit uw polis te halen. In ieder geval is het belangrijk dat u hierover goed nadenkt en in actie komt.

 VoorbeeldbrievenKom in actie tegen uw woekerpolis: vraag middels een van deze voorbeeldbrieven om goede informatie en neem op basis daarvan de beslissing of u door wilt gaan met uw woekerpolis. U kunt ook uw adviseur een brief sturen om hem te vragen u kosteloos bij te staan bij het maken van deze keuze.Oproep: Falcon LevensplanIn onze uitzending hadden wij een advocaat in de studio die de belangen behartigt van een echtpaar met een Falcon Levensplan van ASR. Heeft u deze polis ook en wilt u in contact komen met deze advocaat, vul dan dit formulier in.

WoekerpolisdossierAlle artikelen en uitzendingen over woekerpolissen vindt u in ons woekerpolisdossier.

Forumreacties

82
  • Door Radar

Zit u ook met uw handen in uw haar als het uw woekerpolis betreft? U betaalt nog steeds te veel aan uw verzekeraar en de opbrengsten die u jaarlijks op het overzicht ziet zijn ook niet om over naar huis te schrijven. Er zou gecompenseerd worden, maar veel mensen hebben na jaren wachten nog steeds geen duidelijkheid over of ze iets krijgen en op hoeveel compensatie ze dan kunnen rekenen. En als u wel iets heeft gehoord, valt het compensatiebedrag vaak tegen. TROS Radar zet de stand van zaken op een rij en wijst u op de valkuilen in de compensatieregeling. Maandag 20 december in Radar, 20.30 uur op Nederland 1

  • Door wevera

Bijzonder prettig dat Tros-radar weer eens aandacht besteed aan de beleggings/woekerpolissen. Het blijft nog steeds onduidelijk hoe de veel te hoge kostenverrekening gecompenseerd wordt. Voor zover ik weet is er nog geen enkele polishouder die een duidelijke, controleerbare, berekening van het te vaak tegenvallende compensatiebedrag heeft gezien. Verder blijft onduidelijk hoe de zgn. schrijnende gevallen behandeld zullen worden waaronder de polishouders die in hun woekerpolis-product een risicoverzekering hebben zitten. Hierdoor is een goede waardeontwikkeling van hun polis niet mogelijk is door het zgn. hefboom en inteer-effect. Raadselachtis is het dat verzekeraar Achmea beweerd aan het einde van 2011 voor elke beleggings-polis het compensatiebedrag te kunnen bepalen terwijl andere verzekeraars dat alleen kunnen op de dag dat de polis tot uitkering komt. Het gaat toch om dezelfde overeenkomst? Een aantal verzekeraars, Delta-lloyd, SNS-Reaal, enz. is veel te laat met het bekend maken van de compensatie. Ze geven daarvan de schuld aan ICT- problemen. Maar is dat wel zo? Kortom genoeg zaken om de verzekeraars en de stichtingen woekerpolis en verliespolis eens duchtig aan de tand te voelen. Het belooft een interessant programma te worden Met vriendelijke groet, Arie Wever

  • Door grinsven1971

ik zou eens willen dat tros radar die hotelgold card cq verkoop centra eens ging aanpakken zoals jullie kunnen lezen op de fora dat de oud bekende tom vd burg weer aan het liegen en bedriegen is en dat de tnt de schuld krijgt stuur je aangetekende brieven met sommaties waar hun aan moeten voldoen krijg je gewoon geen thuis . probeer te bellen en je hangt 40 euro aan de lijn en geen gehoor te druk ik zou zeggen pak die dhr van de burg en die bas van de heuvel eens aan